Анна-Мария-Никол се прибра вкъщи възмутена и от вратата се втурна

...
 Анна-Мария-Никол се прибра вкъщи възмутена и от вратата се втурна
Коментари Харесай

Не прокопсал в живота и... станал учител

 Анна-  Мария-Никол се прибра у дома възмутена и от вратата се втурна в хола, където знаеше, че родителите й гледат телевизия, до момента в който вечерят с чинии на коленете. И довечера не правеше изключение. „ Начи, тоя дръвник Колев ми написа забележка и двойка днеска! ” На родителското тяло му лиши известно време да откопчи вниманието си от реалитито на екрана и да превключи към риалитито в хола. Погледна щерката, която кършеше ръце в средата на стаята, разлютена и зачервена, и нещо им говореше.

 Малко по малко двамата възрастни взеха да вдяват и схванаха следното: учителят по български си разрешил да направи забележка на щерка им, тъй като не пишела в час, а си цъкала по телефона. Предупредил я, че ще й го вземе и откакто не му обърнала внимание, дръзнал да й го прибере до края тутакси! Ама че тъпанар! Тоя за какъв се мисли?! На всичкото от горната страна й написал забележка в дневника (добре, че не си носи бележник детето), че нямала домашно! Еми по какъв начин да има, като нощес се прибра от дискотека толкоз късно, беше си взело детето билети за фолк концерт от няколко седмици. Ми свърши късно, детето колкото да стана днеска за четвъртия час, тъй като е възпитано и отговорно и знае, че би трябвало да се върви на учебно заведение. Кога да напише домашното?!

 Преди концерта имаше час за прическа и маникюр! Ми няма да върви като последната… Няма да ми се смеят на детето, я! Анна-Мария-Никол приключи с думите: „ Освен това ми написа двойка тоя дебил – реши да ме изпитва, тъй като предходната седмица не съм знаела и ми бил споделил, че ще ме изпитва през днешния ден! Откъде да го чуя, като съм със слушалки! Да ме е предизвестил - най-малко да знам никак да не му влизам в часа на тоя! ” Тук към този момент щерката се задушаваше от отвращение, а родителите едвам не се задавиха с кебапчето.

 Майката се обърна към бащата и стартира да подрежда отвън себе си от бяс: „ Киро, на следващия ден отиваме в учебно заведение! Ако би трябвало, няма да вървиш на работа, обади се там и кажи нещо, че си болен, все едно! Искам да приказваме с директорката и да подадем недоволство, че тоя ни травмира детето! Здравето е по-важно от тъпото учебно заведение! Тоя няма да си избива комплексите върху детето ми! Български, та български! Знаем си го ние българския! Ще го направя на нищо! Какво си фантазира там, с мижавата си заплатка и тъпото си обучение, ще ми тормози детето! Неговият предмет ли е най-съществен?! Те пък всичките учители нещо доста насериозно се взеха! Не могли да прокопсат в тоя живот и станали учители! Утре ще му се стъжни животът на тоя, споделям ти! Да не се споделям Ганка, в случай че не му разгоня семейството на тоя! ”

 Киро единствено кимна в символ на единодушие и отиде да се изхрачи през балкона, а Анна-Мария-Никол получи 50 лв. за разтуха, ей по този начин - да си купи нещо, и си легна с възприятие за възобновена правдивост: „ Всичко се връща на тоя свят! ”, намерения си със удовлетворение тя и написа в профила си във фейсбук: „ Кугату живота ти сервира лимони напръви си лимунада. ”

Инфо: www.iskra.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР